Sari navigarea

Aici puteti sa ne adresati orice intrebare de astronomie. Vom incerca sa raspundem la toate intrebarile dvs. intr-un timp rezonabil determinat de numarul de intrebari existente, complexitatea lor, si timpul disponibil al autorilor. Nu vom rapsunde insa la interbari care nu se incadreaza in tematica site-ului si asta deoarece nu dorim sa speculam pe teme unde experienta nu ne ajuta sa oferim o informatie corecta.

Asteptam deci intrebarile dvs. mai jos. Puteti intreba atat lucruri simple dar si complexe. Nu vom alege intrebarile in functie de complexiatea lor ci vom incerca sa oferim informatii oricui este interesat de astronomie la orice nivel. Raspunsurile mai detaliate vor fi postate si in categoriile aferente subiectului atins. Daca preferati emailul , puteti de asemenea sa ne trimiteti intrebari si pe adresa de email a astroclubului: astroclubul.brasov@gmail.com. Raspunsurile vor fi postate tot aici.

Scopul principal acestei pagini este de a explica fenomene si teorii din astronomie pe intelesul tuturor. De acceea as vrea sa subliniez faptul ca in situatia in care raspusurile noastre nu sunt suficient de detaliate sau clar explicate, sau daca totusi contin notiuni insuficient explicate va incurajam sa comentati fara retinere raspunsurile noastre si sa ne cereti mai multe detalii sau explicatii in punctele in care nu am fost suficient de clari. Este de altfel foarte posibil ca in unele cazuri sa omitem neintentionat sa explicam sau sa detaliem unele notiuni care pentru noi sunt uzuale.

Incepand cu data de 23.01.2012 acest site a fost mutat la o noua adresa http://astrointrebari.astroclubul.org. Detalii in acest post. Activitatea noastra va continua la noua adresa. Va asteptam

Reclame

9 Comments

 1. Bună ziua,
  Ce modele de telescoape pentru amatori îmi recomandaţi pentru a vizualiza coloritul fascinant al galaxiilor ?!

 2. Buna ziua,

  Care este cauza pentru care luna pare mai mare sau mai mica in diferite momente ale noptii sau ale anului?

  Multumesc.

 3. Ma tot gandesc ce intrebari incuietoare sa va pun, dar nu cred ca exista vreuna la care sa nu stiti raspunsul. In plus, intai trebuie sa aflu eu mai multe notiuni elementare inainte de a ajunge la cele mai putin obisnuite.
  Va felicit pentru blog, e o idee excelenta acest dialog punctual, centrat exact pe amanuntele care intereseaza cel mai mult. Fiecare om ar trebui sa aiba cel putin o intrebare legata de univers, deci incetul cu incetul, sper sa strangeti in jurul site-ului o comunitate numeroasa, cu cat mai multi brasoveni interesati de astronomie. Si nu numai brasoveni. Si nu numai de astronomie. Daca veti avea si o sectiune de mistere si conspiratii, contati pe mine! 🙂

  O intrebare voi pune totusi, sper sa nu fie exagerat de puerila: Observatoarele astronomice puternice il pot vedea pe Curiosity in timpul actualei misiuni pe Marte?

  • Exista si vor exista intotdeauna intrebari la care nu vom stii raspunsul, cel putin cand e vorba de stiinta. De cele mai multe ori aflam raspunsul la o intrebare si descoperim alte doua noi intrebari fara raspuns.
   Multumim mult pentru aprecieri si urari. Speram si noi sa fim cat mai de folos tuturor brasovenilor si nu numai. Putem incerca sa comentam si mistere , daca ele au legatura cu astronomia si sunt astfel in domeniul nostru de competente. Acolo unde nu ne pricepem vom spune. Sectiunile din site apar la cerere in functie de intrebarile puse de public.
   Vor reveni curand cu un raspuns detaliat la intrebare. Este de altfel o intrebare care apare relativ frecvent chiar daca usor modificata ( cu referiri in general la steagul sau la alte obiecte lasate de misunile americane pe Luna ) si care merita tratata in detaliu.

 4. Buna dimineata! Apreciez enorm initiativa dumneavoastra si voi citi cu mare interes fiecare intrebare si raspuns :)! Intrebare mea este: de ce vedem mereu aceeasi fata a lunii?


One Trackback/Pingback

 1. […] La inceputul acestui an Astroclubul Brasov (http://brasov.astroclubul.org) a lansat un mic site de intrebari si raspunsuri pe teme de astronomie pe care acum incercam sa-l promovam. Prin intermediul acestui site oricine poate adresa o intrebare de astronomie de orice complexitate si va primi un raspuns competent si detaliat. Adresa site-ului este https://astrointrebari.wordpress.com Site-ul face parte dintr-un proiect mai amplu de popularizare a astronomiei initiat de Astroclub (http://brasov.astroclubul.org/new/index.php?e-pur-si-muove,68) ce va mai cuprinde cursuri de astronomie si observatii pentru publicul larg. Oricand aveti o intrebare pe teme de astronomie nu ezitati sa o trimiteti la https://astrointrebari.wordpress.com/intreaba/. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: